emilienh - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Julaften 28 Desember

Dette blir et kort innlegg, kom nettopp hjem fra Mormor og skal tidlig opp på jobb imorgen. I år feiret vi Julaften idag 28.desember da vi ikke tok med gavene våre ned til Spania. Om vi skulle feiret julaften ordentlig med gaver i Spania hadde vi trengt en koffert ekstra som hadde blitt mer en byrde, så vi tok det litt senere med resten av familien. Vi spiste heldigvis ikke ribbe idag. Er i grunn lei av ribbe etter to til tre dager med det til middag, så det var deilig når mormor serverte skinke og karbonader i stedet. I år ble det egentlig ikke så mange gaver, men det skjer jo med årene. Jeg fikk mest penger, men om dere ønsker så kan jeg legge ut det andre jeg fikk.
Siste dag i varmen

Det er både negative og positive sider ved å reise hjem. De negative er å forlate varmen og reise hjem til regn og minusgrader. En annen ting er at det blir lenge til neste gang jeg får se bestemor og bestefar igjen. Men det er alltid de positive sidene, og som oftest fler av dem. Å komme hjem til sin egen seng, treffe venner og familie igjen. Det er morsomt og deilig å reise en periode! Men hjemme er ALLTID best!


En annen type golf

Internettet igår var så dårlig at jeg bare fikk lastet opp et bilde så jeg ventet til idag. Vi var på en minigolf bane hvor banene var laget som orginale golf baner. Det var 18 baner, som er vanlig på ordentlig golf. Det var utrolig kult og ikke minst morsomt. Selv om jeg endte på en god sisteplass, haha. Det kuleste av alt er at jeg fikk en rosa golfball.


Seriene du må se

Jeg elsker serier fremfor film. Filmer har en tendens til å drøye tiden for å få en lang nok spillefilm, mens serier har flere spenningstopper og du får følge hovedpersonen(e) over en lengere periode. Men likevell må serien være bra , og disse bra seriene er det beste jeg har sett på lenge.

HomelandMarinesoldat Nicolas Brody er funnet etter åtte års fangenskap i Iran av al-Qaida. Når han kommer hjem er Carrie Mathison, en spion for CIA sikker på at han har byttet side og opererer mot hjemlandet sitt Amerika.

Til tross for at lillesøsteren min sa serien var dårlig prøvde jeg den, og angrer ikke et sekund. Den er kjempespennende og virkelig vært å se! Du finner serien på Netflix.

 

EmpireLucious og Coockie Lyon selger narkotiske stoffer for å bygge drømmen om å lage musikk og starte ett eget musikk firma. Etter 17 år i fengsel er Cookie ferdig med dommen for å selge, og Lucious er en hiphop mongul og eier et stort musikk firma, Empire entertainment. Luscious får vite at han har ALS, en dødelig sykdom og jobber med å finne ut hvem av hans tre sønner som skal ta over familie firmaet.

Denne serien har noe spesielt som får meg til å ville se videre. Jeg klarer ikke helt sette fingeren på det, men den viser litt hvor hard musikkverdenen er og hva man må ofre for å bli stjerne. Du finner serien på Viaplay.

Devious maidsProfessor Marisol Suares utgir seg for å være hushjelp, for å finne ut hvem den egentlige morderen bak en annen hushjelp er, da hun er sikker på at sønnen hennes er uskyldig dømt for mordet. 

Typisk Latinsk serie med mye drama. Den er spennende og kul. Veldig typisk jente serie. Du finner serien på Viaplay.

 

 

 
Første juledag

Hver første juledag her nede i Spania, samles lokalbefolkningen ned på stranden og griller. Vi tenkte vi skulle ned å se. Stranden var stappfull av mennesker, nesten alle utkledd, det var mange nisser og alle satt å grillet og hygget seg. Det var så gøy å se. Ikke minst var været perfekt. Stålende sol, ingen skyer og null vind. Vi tok oss en liten gå tur gjennom flere strender. Men ingen var like stappfull som den vi dro for å se.


Julaften

10:00 Våknet, dro på meg morgenkåpen og gikk ned til de andre, og ventet på Tre nøtter til Askepott som vi ser hver jul.

14:00 Begynte Donald og vennene hans, som også er en juletradisjon vi har. Disse filmene har vi sett hver jul så lenge jeg kan huske.

15:00 Gikk ut i solen en times tid. Skyene som har dekt for solen de siste dagene gikk endelig bort. Solen skinte og var 20 grader, så jeg måtte bare.

16:00 Startet julestellet med en dusj og sminke. For så å gå ned igjen og se et par episoder av Homeland mens jeg ventet på maten.18:30 Tok på meg kjolen og fikset resten. Vanligvis spiser vi julemiddagen rundt 17:00 hjemme. Men vi ville vente til det ble mørkt, så vi spiste litt senere.19:00 Endelig var det blitt litt mørkt og middagen var klar. Etter min mening spiste vi den deiligste ribba jeg noen gang har smakt. Den hadde nesten ikke noe fett på seg, og jeg kan ikke fordra fett, hehe. Jeg fant også mandelen for aller første gang. Har funnet den før, men fikk vite at mamma og pappa jukset ved å putte en mandel i grøten til hver av barna så alle skulle vinne, haha. 20:00 Klarte jeg ikke kjolen lengre, og skiftet til pysj. Elsker å pynte meg, men orket ikke kjolen når håret satt seg fast i paljettene hele tiden.. Så jeg beholdt helene, men skiftet til heler som passet pysjen litt bedre. Siden vi er i utlandet, tok vi ikke med gaver. Så istedet for åpning av pakker så vi Asbjørns juekalender og How the Grinch stole the christmas og hadde julequiz.22:00 Ble så trøtt og sliten at jeg ikke orket å holde meg våken. Det ble en tidlig kveld for min del.


Julen var bedre før

Jeg merker stor forskjell på julen nå og julen før. Ventetiden på alt gikk så sakte. Ventingen på Julaften, gjestene, julematen, julenissen og kunne pakke opp gaver. En lang søvnløs natt til julaften, for så å våkne opp tidlig om morgningen og finne godterier i julestrømpen og løpe inn i stuen for å se alle julefilmene fra Disney. 

Nå går ventetiden altfor fort. Plutselig er dagen her og julestemningen eksisterer ikke på samme måte. Nå gleder jeg meg mest til maten og vi har ingen barn som skal ha besøk av julenissen. Julen er på en måte ikke den samme lenger. Noe som jeg personlig syntes er veldig synd. Jeg pleide å være så glad i julen før, men nå bare er det ikke like stas lengre. Julen var mye bedre før.

 
Kvelden før kvelden

Lille julaften er alltid litt stressende. Juletreet skal pyntes, huset skal ryddes og vaskes, maten skal gjøres klart, alle kakene skal være bakt og absolutt alt skal være klart.


Vi tok oss en liten tur på tivoli til morningen idag for å ta en liten pause fra vasking og rydde stress. Det var ikke så mange karuseller, men jeg kjørte pariserhjulet selv om jeg har høydeskrekk. Det er kjempe skummelt å sitte i enn vogn flere meter fra bakken i tillegg som den vingler og kun henger fast i en liten stang. Men jeg gjorde det, og er kjempestolt over at jeg turte. 


Etter å ha vasket og ryddet ferdig har jeg brukt litt tid til forberedelser til imorgen. Det er så deilig å fikse seg. Finne frem antrekket for morgendagen, ferdig shavede myke legger og krølle håret ferdig slik at man får flotte krøller etter en natts søvn. Etterpå skal jeg ta en ansiktsmaske når mamma og pappa er kommet frem. Ikveld skal vi føre tradisjonen videre med å sitte foran Tv-en og se hjelp det er juleferie på TvNorge.
NegleGlede

Jeg elsker å pynte meg! Spesielt å fikse småting som negler. Jeg føler meg alltid så pen med lange negler og fikser dem hver gang jeg reiser. Jeg pleide å fikse dem en gang i måneden hos en jente som kaller seg NegleGlede. Hun tar bare 400 kroner for helt nye negler og 300 kroner for påfyll. Hun er kjempeflink og jeg går alltid hjem fornøyd med resultatet. Hun holder til i Tønsberg, så om bor i nærheten og har lyst på flotte negler, kontakt hun HER.

Grunnen til at jeg ikke kan fikse neglene mine som før, er på grunn av jobben. Jeg bruker hendene mine til mat og oppvask så de løsner og knekker. Men nå som jeg er på ferie kan jeg fikse dem, da jeg vet at de holder lengre enn en uke. 

Jeg drar alltid til samme salong da jeg er i Spania, da jeg vet at de kan det de driver med og prisen for helt nye negler koster meg 250 kroner. Siden det er jul er det også ekstra stas med nye negler til Julaften og Nyttårsaften, hvor man skal pynte seg litt ekstra. Jeg blir alltid fornøyd, og selv om ikke alle som jobber der kan engelsk går det an å kommunisere med dem og de er utrolig hyggelige.

Du er gal

Igår gikk turen til Zenia Boulevard som er et stort kjøpesenter i La Zenia. De har kjempemange flotte butikker, og mange som ikke er i Norge. De har en kjempestor Primark butikk, jeg alltid går innom. Og som alle andre kommer jeg ut med en kjempestor pose fylt med varer. Du vet det er billig når du går inn i butikken og kommer ut med fire par med sko til under 500 kroner. Jeg kjøpte et par sko fra Primark ifjor til 70 kroner og har de enda. De er brukt godt, men er likevel like fine og gode som da jeg kjøpte dem.

Jeg kjøpte verdens kuleste veske på Guess. Bestefar var med inn i butikken når jeg kjøpte den. Han klarte ikke å slutte å le over hvor mye penger jeg er villig til å bruke på en veske. Selv om dette er den billigste vesken jeg har kjøpt på lenge, hehe. Når jeg kjøper vesker liker jeg å bruke litt penger på det, så jeg vet at jeg får god kvalitet på den slik at den holder en stund. 

Bestefar: "Haha, du vet du er blitt lurt når du får en bag til å ha vesken i, for så å få en veske til for å bære den i"

Bestemor: "Det er da du vet det er eksklusivt og stas Jon Erik" 

(Bestemor er like glad i vesker og sko som meg, og jo mer eksklusivt det bedre, haha)


Veske // Guess // 1300 kroner


Sko // Primark // 110 kroner


Sko // Primark // 70 kroner


Sko // Primark // 110 kroner


Sko // Primark // 160 kroner


Kopp // Primark // 10 kroner
Spansk jul

Ettersom jeg er i Spania, ble jeg litt nysgjerrig på hvordan Spanjolene feirer julen sin. Bestefar ga meg en artikkel som forteller hvordan julen feires her nede. Og jeg ble veldig fascinert. Julen i Spania varer fra 8.desember til 6.januar. De får heller ikke julegavene sine før på nyåret, som er veldig rart for min del da man utveksler gaver på julaften i Norge.

8.desember starter julen med hellige sermonier med dans og musikk til ære for jomfru Maria. De pynter og tenner lys i gatene. Og musikanter spiller live julemusikk. Ettersom jeg har sett pynter de mer enn oss hjemme i Norge. Og juledekorasjonen her nede er nydelig!

22.desember trekkes det et lotteri kalt "El Gordo" som kan oversettes til "The fat one". Lotteriet har den største premien av noen lotterier i verden. En billett koster 200 euro, altså nesten 2000 kroner, så bare de familiene som har råd til å kjøpe billetter. Derfor samler bedrifter og landsbyer kostnadene og deler premien om de vinner. Den største potten er på 4 millioner euro, og det er også andre litt mindre pengepremier.

Julaften er en stor sak i Spania. Mange barer og restauranter holder stengt slik at de kan nyte deres tradisjonelle julefeiring hjemme med familien. Julemiddagen består av flere retter. Først skinker og oster, deretter en sjørett med krabbe og/eller hummer. Med masse småspising imellom. Etter middagen drar de for å observere "Misa del Gallo" (masse for hønen), som er oppkalt etter en høne som skal ha galt for å kunngjøre fødselen av Jesus Kristus. Etter dette drar de voksne hjem for å bytte gaver. Barna får kanskje en liten gave, da de egentlig må vente til De hellige kongers dag, 6.Januar hvor de får gaven(e) sine. 

Noche Vieja, nyttår, er den nest største kvelden i Jula. Den feires som de fleste i Europa, men har en tedens til å starte litt senere. Det er ikke uvanlig at festen fortsetter til 07:00 på morningen. En nyttårstradisjon de har er at de skal spise tolv hele druer når klokken slår tolv. Et til hvert klokkeslag. Denne tradisjonen har de hatt i ca. 100 år. For hver drue de spiser, bringer det lykke for hver måned på nyåret. Så om de klarer alle druene, skal de få et ganske bra år foran seg. Det er mulighet å feire nyttårsaften seks dager på rad, som er gode nyheter for de som elsker å feste. 

Dia de Los Reyes, 6.januar, anses som den viktigste datoen i julen. Spesielt om du er et barn. For da har de satt en sko i vinduskarmen hvor de tre hellige konger legger en gave om du har vært snill, eller kull om du har vært slem. De legger også ut godterier til barna ettersom de går forbi. Barna er spente over å få gaver av de tre hellige konger som de gjorde til jesus barnet. Men i stedet for røkelse og myrra, forventer de å få en xbox eller ipad. En populær hellige konger dag tradisjon er å dele en Roscón, som er en stor donut lignende kake med glasur, men en liten leke i, og den som finner den kan forvente god lykke gjennom hele året.


Hvis du ikke er rosablogger blir jeg skuffet

Dette var det første min nåværende sjef sa til meg under jobbintervjuet i høst. Jeg ble litt satt ut og visste ikke hva jeg skulle svare, men det er vell det jeg er. Bloggingen min er ikke fast til et tema jeg bryr meg om. Heller mer om min hverdag og meg generelt. Haha, hun mente at siden jeg var blond og elsket rosa, så måtte jeg være en «rosablogger". Mitt "navn" på jobb er forresten blitt Barbie. Til og med kunder har kommentert at jeg er en liten Barbie. Noe jeg tar som et stort kompliment når barbie er veldig pen. 

Det å være Barbie og «rosablogger» kan noen fort se litt negativt på. Noen ganger veldig negativt. Nett troll skal alltid kommentere og lage hets rundt dette temaet. Personlig elsker jeg å være en såkalt «rosablogger». Bloggen min for meg er som en liten offentlig journal, spesielt når jeg har lagt ut bilder og historier fra reiser jeg har vært på. Det er så morsomt å se tilbake og oppleve alt igjen når jeg leser det som er skrevet og bildene som er lagt ut. 

Det er nok mange «rosabloggere» på nettet som elsker det de gjør. Og syntes det er kjempegøy å dele innkjøp, antrekk og opplevelser i hverdagen. Det er så synd at veldig mange får hets på grunn av dette og det er veldig urettferdig. Innleggene de deler er ikke lagt ut for at noen skal kommentere stygge ting. Jeg syntes synt på personer som gjemmer seg bak en anonym profil og kommentere stygt på andres innlegg for å føle seg bedre, fordi de er helt klart så usikre på seg selv at de er nødt til å hakke ned på folk for å føle seg bedre. Et lite tips til nett troll fra meg: Uansett hvor anonym du prøver å være på nettet, så er du aldri det. Om du ikke har noe fint å si eller kommentere om andre, er det mye bedre å heller la være! 
Kirsebærdrøm

Kan dere tro at det er kun fire dager igjen til julaften? Tiden går så fort! Åh som jeg gleder meg til den deilige julematen. Jeg er litt treg når det kommer til julegave innkjøpet. I år har jeg bare kjøpt to julegaver, en til bestemor og bestefar og en til meg selv. Julegavene tar jeg senere i romjulen når jeg er kommet hjem. Til meg selv har jeg kjøpt et kjempekult deksel fra Marc by Marc Jacobs. Det gamle var så misfarget og slitt, så det var på tide med et nytt et. Det er alltid best å kjøpe julegaver til seg selv, haha da får man alltid det man ønsker seg! 


Betle

I kveld dro vi til Torrevieja for å se juleevangeliet. Det var noe av det kuleste jeg har sett! De har laget hele juleevangeliet fra start til slutt, med små figurer, noen som beveger seg og lys i husene. Den lå på torget så alle kunne se. Om du skal i nærheten av Torrevieja i julen, så anbefaler jeg deg virkelig å ta deg litt tid til for å se dette!


 

Et spansk kor sto og underholdte med spansk julemusikk i gaten. De var veldig flinke og det var utrolig kult at de har kledd seg opp i nasjonaldrakten.Dette er bare helt nydelig! Under juletreet på torget har mennesker lagt gaver til trengende barn i Torrevieja. Er ikke det fantastisk?
Formiddag i solsteika

Første dag i Spania og kunne ikke tenke meg å feire julen noe annet sted. Er utrolig deilig temperatur. Kunne godt vært litt mer enn 19 grader, men skal ikke klage! Brukte formiddagen til å ligge på solsengen og snappe litt for å misunne vennene mine litt, hehe. Neida.. Joda. Tok vare på noen av dem så dere også kan se hvor produktiv jeg har vært. Haha. 

 

Hehe, et lite bikini selfie må alltid taes før soling. Og coronaen må alltid være med min side når jeg soler meg i syden. Har sånne småting jeg må ha og gå igjennom før jeg kan legge meg til rette og nyte solen.

 

De spreke i familien bader. Gud så tøffe! Er ikke mer enn 14 grader i vannet. Selv sliter jeg med å bade i bassenget her om sommeren, da er det rundt 20 grader i vannet. 

 

Måtte jo selv sjekke ut vannet når de klarte å bade, men var iskaldt. At de orker.. 
Adiós Noruega

Hadde planer om å skrive og pupblisere dett innlegget til morningen idag, men tiden løp ifra meg. Nå er jeg trygt plantet i sofaen hos bestemor og bestefar i Spania. Vi skal feire jul her i år, noe som blir utrolig deilig! Det er meldt rundt 25 grader på ettermiddagen resten av uken, så helgen går til å slappe av på solsengen.
Må bare legge til et lite innblikk i diskusjonen bestefar og jeg hadde når han og bestemor hentet oss på flyplassen.
Bestefar: "Du kan ikke skifte til singlett nå. Det er grisekaldt jo!"
Meg: "Men jeg koker jo"
Bestefar: "Emilie ikke gjør det. Du kommer til å fryse ihjel."
Meg: Kjære bestefar, du og bestemor er vandt til type 30 grader. Jeg er nettopp kommet fra iskalde Norge med minusgrader. At det er synket til 20 grader nå, det påvirker ikke meg et sekund. Det er varmt!"
Bestefar: "Jaja, bare ikke kom å klag til meg når du fryser.."
Haha bestefar klarte virkelig ikke skjønne hvorfor jeg er så varm. 20 grader med svart bukse og stor ullgenser, sier ikke mer.


Design laget av Julie Viktoria
hits