emilienh - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Dette smelter hjertet mitt

Jeg har et lite softspot for snille, godhjertede mennesker. Spesielt til menneskegrupper jeg har hatt en dårlig opplevelse med. Eldre mennesker for meg, bortsett fra familie, er frekke. De eldre trer frem som skrøpelige og forsvarsløse, men noen av de har rett og slett vært litt slemme så fort de har åpnet munnen. Noen av dem tror også at de eier verden, bare fordi de er eldre og har mer livserfaring?

Jeg sier ikke at alle eldre mennesker er frekke. For igår var Malin og jeg i byen og skulle parkere. Mens vi går til parkeringsautomaten stopper en van foran oss, og sjåføren ruller ned vinduet. Bak rattet sitter en eldre mann på godt over 60 år og spør om vi skal stå parkert, noe vi da selvfølgelig skulle. Og så søt som han var, strakte han ut hånden til oss med en parkerings billett hvor vi kunne stå parkert resten av dagen. Jeg ble så glad. Hjertet mitt bare smeltet og det varte resten av dagen. Jeg tror egentlig ikke mannen skjønte hvor mye dette faktisk gjorde dagen vår. Og jeg klarer ikke slutte og smile bare ved tanken på det.
Vi dro til byen bare for å dra på kafé, men siden både Malin og jeg er på sydenbudsjett endte vi opp på McDonalds, haha. Det verste av alt, er at vi begge fikk en kake og noe å drikke på til mindre enn prisen av en kaffe på kafé.
Sprakk sydenbudsjettet

Jeg har vært flink og spare opp penger til Spaniaturen jeg skal på om under to uker. Men igår dro jeg og en venninne til byen for å kjøpe litt småting til turen. Og som vanlig når jeg, shoppaholikken går inn i butikker og skal "vindusshoppe" ender jeg alltid med å kjøpe noe jeg vanligvis ikke trenger. Selv syntes jeg ikke innkjøpene denne gangen var så ille, for jeg kjøpte bare to ting jeg ikke skulle ha, blant annet en bikini som kan brukes på turen. 

Er ikke denne bikinien helt nydelig? Når jeg så den ble jeg helt forelsket. Den kostet 199,- per del på Accessorize.


Disse sandalene har jeg ønsket meg i evigheter. Jeg kjøpte de på Din sko til bare 299,- og har de hvite fra før. De er utrolig komfortable å gå i, og du kan gå langt og lenge med dem før du merker det i bena.
Slik blir du fortere brun i sommer

Siden det er sommerferie og de fleste har begynt å jobbe med brunfargen, tenkte jeg å komme med litt tips til hvordan du kan bli enda fortere brun. Jeg er bleik og har alltid hatt vansker med å bli brun. Men ifjor hvor jeg fulgte tipsene under, ente jeg med en fantastisk brunfarge som holdt i evigheter.


 

Ta deg en svømmetur - Du blir brun inntil 1 meter under vannoverflaten. Vannet reflekterer solstrålene som gjør at du blir fortere brun. Saltvann er best, for når du går opp til solsenga og tørker reflekterer saltkrystallene lysstrålene de også. Du må bare passe på å skylle deg med ferskvann når du er ferdig, for saltkrystallene kan ødelegge huden og gjøre deg verre solbrent.

Sol deg på et hvitt håndkle - Fargen hvit reflekterer alle lysstrålene, akkurat som vann. Soler du deg på et hvit håndkle reflekteres lysstrålene fra håndkle på deg og du blir fortere brun. Soler du deg derimot på et svart håndkle tar den alle solstrålene til seg og du blir ikke like fort brun.

Bruk solkrem - Det er bare en myte at du ikke blir brun om du bruker solkrem. Sannheten er at du kan bruke så høy solfaktor du vil og fortsatt bli brun. Solfaktoren er bare hvor lenge du kan være i solen etter å ha smurt deg og fortsatt være beskyttet fra de farlige solstrålene. Solkremen hindrer deg i å bli solbrent og miste brunfargen.

Beveg deg - Om du beveger deg, og gjør diverse aktiviteter i solen merker du ikke at du soler deg, og du holder lenger ut i solsteika. Når du velger å ligge stille på solsengen hele dagen, har man en tendens til å bli sliten og slapp.

Hold deg hydrert - Kroppen trenger fuktighet for ikke å bli tørr. Om huden blir tørr er det vanskeligere å nå brunfargen. Derfor er det lurt å drikke masse væske før og når man er i solen. Hvis huden din tørker, flasses brunfargen av.

Mat er sosialt

Har du noen gang tenkt over hvor sosialt mat egentlig er? Om du legger planer er sannsynligheten stor for at mat er involvert. Igår var jeg på grilling hos en venninne og kom til å tenke på dette. Uansett hvilke planer jeg legger så inneholder den alltid mat, selv om det er så lite som snacks til filmkvelden. Mat er en stor del av livene våre, og vi mennesker overlever ikke uten. I familiemiddager eller grilling med venner går praten i ett. Alle hygger seg, vi deler tanker og diskuterer.

Vi skaper minner ved maten vi spiser. Når du skaper gode minner og spiser deilig mat, skaper dette gode assosiasjoner til maten. Senere når vi spiser den samme maten, mimrer vi tilbake på de gode minnene og assosiasjonene vi skapte rundt bordet. 

Verdens beste lunsj

Om du ser etter et sunt, godt og mettende lunsjalternativ, kan havregryn være noe for deg. Du kan enten lage den varm eller kald, men personlig liker jeg varm havregryn best og lager det alltid til frokost og/ eller lunsj. Hvis du er som meg og vil ha et sunt måltid er denne oppskriften perfekt. Den er også helt sukker fri om du følger oppskriften under. Det som er kjempebra med havregryn er at det er godt for fordøyelsen din og holder deg mett lenge.

 
Gjesp, det er ferie

Klokken er over fem og jeg har enda ikke kommet meg ut av sengen. Siden det tordnet og regnet tidligere idag, har ligget inne og sett på Dexter og ryddet. Om et par strakser skal jeg og en venninne gå tur siden solen nettopp tittet frem.

Hver sommer kaster jeg bort store deler av ferien på å ligge hjemme og ikke gjøre noe som helst. Derfor har jeg bestemt meg for å fylle alle dagene i denne ferien med minst en aktivitet hver dag. En aktivitet hvor jeg får beveget meg litt og være sosial. Enten det er å dra på stranden, ta en kaffe eller andre ting. For er det noe jeg ikke skal gjøre sommeren 2015, så er det å ligge inne og være usosial!


 
Slik pakker du smart i sommer

7 av 10 nordmenn reiser til utlandet i løpet av sommeren. Etter snart 18 års erfaringer med å reise, har jeg enda ikke knekt koden for hvordan det er lurt for meg å pakke. Det er så mye man må tenke på. Hvor mye skal man ha med? Hvor mye plass må det være igjen for eventuell shopping? Og til slutt, kofferten skal ikke veie mer enn 20 kg. Men i år har jeg laget en liten huske liste på hva du burde tenke på når man skal pakke. 

 

Dette må du ha med:

 • Solkrem og aftersun - en solkrem til ansiktet, en til kroppen og kanskje en sol olje om du bruker det.
 • Toalettsaker - som tannbørste og tannkrem, hårbørste.
 • Plaster - Spesielt gnagsår plaster. Det er aldri feil å ta med gnagsår plaster.

 

Klær:

 • Ta med klær til kun halve oppholdet. du trenger ikke ha et helt nytt antrekk hver dag. Om du mikser og matcher plaggene og er kreativ med tilbehøret får du en rekke muligheter til forskjellige antrekk.
 • Bikinier - Trenger du egentlig mer enn to bikinier? Selv har jeg alltid hatt med en haug bikinier på tur, men etter erfaringer har jeg funnet ut at to holder i massevis.
 • Strandklær - Ta med en kjole eller et antrekk du kan bruke til og fra stranden hver dag.

 

Tilbehør:

 • Veske - ta med en liten veske som du både kan bruke ute på byen, og på utflukt eller på shopping.
 • Sko - ta med et par pensko, et par fine sandaler du kan bruke til hverdags og kvelds. Og de komfortable skoene har du på deg på reisen til og fra.
 • Smykker - ta bare med deg favorittsmykkene dine som du vet du kommer til å bruke. Jeg har hvertfall en en dårlig vane av å ta med mer smykker enn jeg trenger, og det bruker bare opp plassen.

 

Skjønnhetsprodukter:

 • Hygiene - På Vita får du kjøpt reiseflasker til shampoo, balsam, dusjsåpe og bodylotion for 50kr. Dette anbefaler jeg virkelig på det sterkeste. De tar liten plass, det er mer enn nok for en lang reise, og du slipper å bruke opp plass med fire store flasker.
 • Sminke - Hvis du bruker sminke, har du en tendens til å bruke mindre sminke enn vanlig på reise. Du får naturlig glød i ansiktet av solen. Og har du en familie som min, får du heller ikke god tid på badet. Alle skal dele et bad og vil spise fortest mulig etter en lang dag. Derfor anbefaler jeg å bare ta med den viktigste sminken.
 • Tenger - Krølltang eller rettetang? Om du klarer å krølle håret ditt med rettetang, anbefaler jeg deg å bare ha med rettetangen. Om ikke, bør du kun ta med den tangen du bruker mest til vanlig. 

 

Alt av elektronikk burde du ha i håndbagasjen slik at det ikke blir ødelagt.
ny midtlivskrise trend

Midlivskrisa er den tiden du endelig skjønner at du er blitt gammel. Du får panikk og det eneste du vil er å føle deg ung igjen. Kanskje sjekke opp yngre "lekkerbisker'. Du gjør et drastisk innkjøp av noe du tror vil hjelpe deg slik at sjekkingen blir lettere. Men med mindre planen er å sjekke opp 16 år gamle jenter, og selv om det faktisk er planen din, får du garantert ikke napp med denne nye trenden. 

Dette er helt serriøst. Minst en gang om dagen, enten jeg går til og fra skolen, byen eller butikken, kjører det en middelaldrene mann forbi meg. På en liten moped som er 1/3 størrelse av mannen som sitter på. Det verste av alt som virkelig får øynene til å brenne, er at man ser stoltheten stråle ut av hver eneste lille mann på moped. Det er så mange faktorer som spiller inn på det at menn ikke er sexy på moped, men de eneste jeg kommer på nå er; For det første så er det ingen yngre jenter eller kvinner som tenner på en feit, skalla mann med måne og moped. For det andre har så og si alle råd til en moped, så ingen vil anse deg som rik. Og til slutt er det jo hverken plass eller lov med passasjerer på en moped. Skal du ha dama trøkt nedi seterommet da eller? 

For guds skyld gå tilbake til penisforlenger trenden. nemlig kjøp av en veteranbil. Jeg kan garantere dere eldre menn som er i denne situasjonen, en større sjanse hos de yngre jentene.


                           Bildet hentet fra google.
Aktivitetsdag

Skoledagene til tider er for min del helt unødvendige. Vi møter opp på skolen, sitter på hver vår mobil og venter rett og slett bare på å få lov til å dra hjem. Vi har oppmøteplikt, men lærerene lager ikke noe ordentlig opplegg vi kan holde på med. Denne uken har samtlige av lærerene våre proppet på oss filmer og foredrag med "kjente" mennesker, men møter ikke opp selv. Istedet sitter de på kafé og nyter hver sin kaffe, mens vi elevene må lide oss gjennom.


Idag har vi hatt aktivitetsdag. En dag vi faktisk har noe å gjøre. Uheldigvis for meg, er jeg blitt syk. Så hvis jeg løper to meter kollapser jeg på stedet. Hadde tatt seg ut.. Haha. Dermed bestemte to av mine nærmeste og jeg oss for å dra på kafé. Det var utrolig hyggelig, jeg elsker å dra på kafé og snakke. Og alle har så mye å fortelle hverandre. Spesielt sladder, haha. 

Skippern og jeg har noe til felles. Begge er glad i spinat, hihi.

Dette må være byens beste kyllingtoast! Den er helt sinnssyk.Ååå! Jeg bare elsker disse skoene! Enda bedre blir det når jeg blir brun så jeg ikke går i ett med skoene. Haha, livet som bleik..
Dette har jeg ventet på!

Herregud endelig er den her! Sommeren er kommet til lille Horten by. Jeg kjenner at jeg blir utrolig sur om den ikke er kommet for å bli! Jeg er så dritt lei regn, skyer og vind. Vi er tross alt i sommermåneden Juni. Her om dagen gikk venninnen min og jeg kveldstur. Vi gikk rundt i hver vår vinterjakke. I JUNI og frøs! Men idag var det andre boller. Idag gikk jeg i kjole uten å fryse ihjel. Jeg har skikkelig sommerfølelse nå. Så utrolig deilig! Det eneste som mangler er sommerferien.. Heldigvis er det bare en og en halv uke igjen til jeg får tilbake friheten min. Og da begynner morroa. Noen andre enn meg som har savnet sommerværet i år?


Lillebrors beste kyllingmarinadeBli kvitt godtesuget

Blir man noensinne kvitt godte suget? I mitt tilfelle VAR dette lite sannsynlig, men jeg har funnet et par få, men enkle tips og triks som fungerer når man craver etter godteri.
Fishland

Jeg spiste på en restaurant som heter Fishland idag for å feire lillesøsteren min som fylte år 1 Juni. Og da jeg så fish and chips på menyen, måtte jeg prøve. Helt siden jeg var i London for to år siden, har jeg angret på at jeg ikke turte å smake ordentlig engelsk fish and chips. Jeg ble vell litt skuffet over at det ikke smakte noe spesielt, men godt var det jo. 

Et stk. fornøyd bursdagsbarn.

Resten av familien bestilte kjøtt på en sjø restaurant. Haha er det mulig? 

Design laget av Julie Viktoria
hits