emilienh - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Slik sparer du

Lei av at lommeboka alltid er tom, eller du sparer opp til noe stort eller en reise, men fortsetter å sløse bort pengene uten å vite hvor de går? Jeg har aldri vært spesielt flink til å spare, men har jobbet meg opp til å klare å spare bedre enn jeg gjorde før. Selv om penger ikke gjør deg lykkelig, er det alltid morsomt med litt ekstra på kontoen. Jeg har samlet sammen mine beste tips til å spare opp penger, og de fungerer hver eneste gang. Men du må være engasjert til å spare for å kunne klare det.  • Ta med lunsj på skolen/ jobb. Ikke gå på butikken eller i kantinen i pausen. Selv om du bruker under 50 kroner per dag, er det ca. 1000 kroner i måneden bare på lunsj du kan ha med hjemmefra. Og om du bor hjemme fortsatt som meg, er lunsjen din gratis. Om du bor for deg selv, er det billigere å kjøpe et brød og litt pålegg å ta med litt hver dag.

  • Gjør aktiviteter med venner som er gratis. Et eksempel er istedet for å dra på kino, kan man heller se en film hjemme. 

  • Legg igjen bankkortet hjemme. De fristelsene du møter i hverdagen kan ikke kjøpes, for da har du ikke pengene med deg. Du må også være sterk og ikke låne penger av venner. Det er aldri morsomt å måtte betale tilbake. I tillegg som sparingen ikke går fremover.

  • Tenk deg om to ganger før du kjøper noe. Trenger du virkelig den varen du nettopp så? Svaret er som regel nei. 

  • Sett pengene dine over på sparekonto. Da får du ikke brukt dem, med mindre du overfører, men det er fy fy! Du vil også se at sparekontoen vokser og jo mer du har, jo morsommere er det. 

  • Vær kreativ med de gamle klærne. Finn nye måter å style de på. Du kan også se på "how to.." videoer på youtube og sy om plaggene dine om du virkelig ønsker forandringer. 

  • Skaff deg en jobb om du ikke allerede har en. Du må alltid få penger inn for å kunne spare. Selv om det bare er småjobber mens du søker. Vaske eller andre tjenester innen familien er alltid greit for å tjene inn litt ekstra. Om du søker men ikke får stillinger, ikke gi opp! Tilslutt er det en arbeidsgiver som ønsker deg. Du må bare smøre inn med tålmodighet.
hits